Over Rapsodie

Accordeonorkest Rapsodie is in mei 2002 geleden opgericht. Niet alleen de leeftijd varieert maar ook de vaardigheid van onze accordeonisten. Maar we hebben allemaal dezelfde passie, namelijk: de accordeon! 

Rapsodie beschikt over een bevoegd en ervaren docent. Onder leiding van dirigente Sonja Veer speelt iedereen op eigen niveau zijn/haar partij mee en vormen we samen Accordeonorkest Rapsodie.

Iedere dinsdagavond oefenen we in het gezellige Ontmoetingscentrum Bronveld in Barneveld. 

Ons muziekrepertoire is zeer gevarieerd. Voor elke gelegenheid kunnen wij een passend muziekprogramma aanbieden. Ons Accordeonorkest is zowel te boeken voor open als besloten optredens.

We verzorgen optredens in diverse instellingen, zorg- en bejaardencentra in de gemeente Barneveld en omgeving. Maar ook bij verschillende andere gelegenheden zijn we te vinden. Zo zijn wij bijvoorbeeld van de partij bij een aantal jaarlijks terugkerende Barneveldse evenementen. Zoals bijvoorbeeld met onze Zomer-uitvoering in de Barneveldse Muziektent en met onze presentatie bij Lokaal Centraal evenement in het Schaffelaartheater. Zo waren we ook te gast op de Open Monumentendag in Kasteel Schaffelaar waar wij licht klassieke muziek ten gehore brachten.

Rapsodie is lid van de Nederlandse Organisatie voor Accordeon & Mondharmonica. NOVAM is een organisatie die onder andere de belangen behartigt van accordeonisten en accordeonverenigingen. Verder behartigt NOVAM de belangen van de amateur-muziekkunst-beoefening.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Als je niet zeker weet of een accordeon bij je past: er zijn huuraccordeons beschikbaar. Deze instrumenten zijn van goede kwaliteit en ook geschikt om in het orkest te gebruiken.

Voor meer variatie in ons muzikale aanbod zijn we op zoek naar muzikanten die een bij het orkest passend instrument bespelen. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met het bestuur.

Als je – geheel vrijblijvend – de sfeer wilt proeven bij ons orkest: af en toe houden wij een inloopavond in onze oefenruimte Ontmoetingscentrum Bronveld. We houden je hiervan op de hoogte via onze agenda.

Natuurlijk ben je ook welkom op een gewone oefenavond. Neem van tevoren wel even contact met ons op, ook om te voorkomen dat we net die ene avond niet oefenen vanwege een optreden, vakantie of iets dergelijks.